Lieren

Voor lieren kunt u terecht bij Vabotec. Als u op zoek bent naar lieren die voldoen aan alle kwaliteitsnormen en wettelijke eisen, dan bent u bij Vabotec aan het juiste adres. De lieren zijn daarnaast voorzien van een certificaat. Voor alle problemen die u heeft op het gebied van hijswerkzaamheden bieden wij u een oplossing. Hiervoor schakelen we de hulp in van onze experts, die beschikken over jaren aan vakspecifieke ervaring. Wilt u persoonlijk advies? Neem dan contact op met een van onze specialisten.

Handig: Aankoopadvies lieren | Regel en wetgeving hijswerktuigen 
Direct naar: Elektrische lieren | Manuele lieren
Lees meer

Stel een Aflopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Stel een Aflopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Lieren

Wat is een lier?

Lieren, ook wel windas genaamd, worden gebruikt om lasten te vieren, te hijsen of te positioneren. Lieren worden bijvoorbeeld veel in de scheepvaart gebruikt. De lier bestaat uit een trommel en een kabel. Treklieren (die ook wel positioneerlieren of verhaallieren worden genoemd) en hijslieren zijn te koop in verschillende uitvoeringen voor verschillende toepassingen.

Vabotec levert verschillende soorten lieren:


Lichtgewicht lieren (trailerlieren)

Onze lichtgewicht en compacte trailerlieren zijn uitgerust met een positief aangedreven rem en daarmee kan het de lading in alle richtingen vasthouden. De transmissie en de rem zijn voorzien van een bescherming die ervoor zorgt dat stof, vuil en andere externe vervuiling niet kan doordringen. Het is zo ontworpen dat het zeer gemakkelijk in gebruik is. De lier is in gele finish geverfd waardoor de rem ook beschermd is tegen corrosie.

Elektrische treklier (PullzAll)

De Prolift PullzAll is een uiterst handig toestel voor handenarbeid dat nog een elektrisch tandje kan gebruiken. De PullzAll is zo geconstrueerd dat er op een gemakkelijke en moeiteloze manier mee getrokken, gesleept en gehesen kan worden. De PullzAll wordt frequent gebruikt voor alle hefwerken tot 450 kg, zowel voor montage als manipulatiewerken. De doelgroepen hiervoor zijn vooral tuinbouwers, depanneurs, trailergebruikers, verhuizers, enz. De capaciteit van de PullzAll gaat tot 450 kg en is daarop elektronisch begrenst. De PullzAll modellen zijn verkrijgbaar in 220V. Via een aggregaat of het gebruikelijke net is het toestel op 220V snel en accuraat inzetbaar. Het toestel is daarenboven ook voorzien van alle geldende en noodzakelijke veiligheden en wordt afgeleverd met CE-certificaat. Veiligheidsmarge 5:1

Manuele lieren (brano)

De brano handlier is speciaal ontworpen om te trekken en te hijsen. Deze lier heeft de volgende specificaties: • Compacte afmetingen en moderne vormgeving • Volledig vervaardigd uit plaatstaal en galvanisch verzinkt • Draaiende onderdelen zijn gelagerd • Zelfremmend • Soepele slingerbeweging zelfs onder vollast • Aangegeven last is hijsvermogen • Houdkracht van minimaal 200% van de maximum toegelaten hijslast • Gegroefde trommel De brano handlier is een handige lier en bovendien van een zeer betaalbare klasse. Dit product is voorzien van alle noodzakelijke attesten. Manuele lieren worden in de massa geproduceerd.

Wormlieren en planetaire lieren

De signaalgele 100% zelfremmende wormwiellieren zijn van een heavy duty, gemetalliseerde kwaliteit volgens de DIN15020-veiligheidsvoorschriften. Daarnaast hebben wormlieren een uitstekende lastdrukrem die het toelaat om de last in om het even welke zin in positie te houden. De aangegeven vermogens zijn altijd van toepassing op de eerste kabellaag. De slingers zijn in lengte verstelbaar en terugslagvrij. Alle draaiende delen zijn gelagerd met onderhoudsvrije lagers. De planetaire lieren beschikken over dezelfde componenten, enkel de aandrijving is planetair.

Hobby lieren: elektrische lieren Europea

De lieren van Europea zijn geselecteerd omwille van hun eenvoudige gebruik en goede kwaliteit. Samen met de fabrikant en de gebruiker vormen wij een exclusieve verbintenis: een cluster van kwalitatieve elektrische hijswerktuigen, meer bepaald de serie lieren die u in onze aparte catalogus kan terugvinden, eventueel gecombineerd met een uitgebreid assortiment aan hulpstukken. Europea-lieren zijn zeer bekend in de wereld van hijswerktuigen. Het vereist professionele kennis van zaken om het juiste product aan de aannemer of gebruiker te verkopen. Wij helpen u graag verder met kennis van zaken en zijn ervan overtuigd dat u de juiste keuze zal maken. Bovendien zijn deze lieren economisch zeer voordelig.

Veiligheid bij gebruik van lieren

Voordat de gebruiker de lier in gebruik neemt, dient hij de gebruiksaanwijzing en -voorwaarden van de fabrikant of leverancier te kennen. Bij gebruik van een lier is het essentieel dat de juiste lier voor de juiste belasting wordt gebruikt. Het grootste gevaar bij het werken met lieren is overbelasting, met mogelijk letsel tot gevolg. Wanneer een lier overbelast is geweest of beschadigd is, moet u deze ter reparatie inleveren. Als een lier ondergedompeld is geweest in water is onmiddellijke inspectie en onderhoud noodzakelijk om schade te beperken en veiligheid te kunnen garanderen. Vabotec is specialist in het uitvoeren van reparaties conform de wet en regelgeving. Blijft u werken met beschadigd materiaal, dan bent u aansprakelijk bij eventuele calamiteiten.

Wilt u graag persoonlijk advies over welke lier past bij uw hijsdoel of verplaatsing? Of wilt u uw lier laten keuren en onderhouden? Neem dan vandaag nog contact op met een van onze specialisten.