Takels

Al onze loopkatten, handtakels, rateltakels en elektrische takels voldoen vanzelfsprekend aan alle kwaliteitsnormen en wettelijke eisen en zijn van een certificaat voorzien. Bij het selecteren van een takel is het tonnage, hetgeen u wilt hijsen en de hoogte van belang. In principe hebben wij voor iedere hijsuitdaging een oplossing. Jarenlange ervaring van onze specialisten zorgt voor de beste oplossing voor gegarandeerd de beste prijzen. Wilt u persoonlijk advies? Neem dan contact op met een van onze specialisten.

Handig: Aankoopadvies takels | Regel en wetgeving hijswerktuigen 
Direct naar: Elektrische kettingtakels | HandkettingtakelsLoopkatten | Rateltakels 
Lees meer

Stel een Aflopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Stel een Aflopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Takels

Wat is een takel?

Takels zijn hulpmiddelen die worden gebruikt voor het hijsen van objecten en worden veel gebruikt in de industrie, bouw en bij montagewerk. Het verschil met andere hijswerktuigen is dat de takel ook horizontaal lasten kan verplaatsen.

Er zijn verschillende soorten takels:

• Handtakels
• Elektrische takels
• Rateltakels

Veiligheid bij gebruik van takels

De gebruiksvoorwaarden die door de fabrikant of de leverancier gesteld zijn, dienen van tevoren bekend te zijn bij de gebruiker. Hetzelfde geldt voor de gebruiksaanwijzing. Bij gebruik van een takel is het essentieel dat de juiste takel voor de juiste belasting wordt gebruikt. Het grootste gevaar bij het werken met takels is overbelasting, met mogelijk zwaar letsel tot gevolg. Eenieder kan zich voorstellen wat de gevolgen kunnen zijn van een losschietende kabel die onder spanning staat. Het verlengen van met een tirfor, ook wel een staaldraadtakel, met een pijp is een veelvoorkomende oorzaak net als het bedienen van een takel met twee personen. Een ander risico is het bevestigen van de takel aan trappen, leidingen, leuningen en bordessen. Wanneer een takel wordt gebruikt in combinatie met een steiger is dit mogelijk, mits deze van een speciale constructie is voorzien. Het gestropt gebruiken van de haak en de ketting is niet toegestaan en kan beschadiging aan de haak en de veiligheidsklep veroorzaken. Dat geldt ook voor puntbelasting van de haak. Wanneer een takel overbelast is geweest of beschadigd is, moet u deze ter reparatie inleveren.
Vabotec is specialist in het uitvoeren van reparaties conform de wet en regelgeving. Blijft u werken met beschadigd materiaal, dan bent u aansprakelijk bij eventuele calamiteiten. Wilt u meer informatie of een persoonlijk advies? Neem dan contact op met een van onze specialisten.

Takeltoebehoren

Bij takels is er toebehoren nodig om de bevestiging en de horizontale beweging te maken. Vabotec levert deze producten. Loopkatten Balkklem Keuring van uw takel Om de veiligheid voor uw werknemers te waarborgen is regelmatige keuring en onderhoud een belangrijke aanbeveling.
Wilt u graag persoonlijk advies over welke takel past bij uw hijsdoel? Of wilt u uw takel laten keuren en onderhouden? Neem dan vandaag nog contact op met een van onze specialisten.