Handkettingtakels

Handtakels koopt u natuurlijk bij Vabotec. Al handtakels voldoen vanzelfsprekend aan alle kwaliteitsnormen en wettelijke eisen en zijn van een certificaat voorzien. Bij het selecteren van een handtakel is het tonnage, hetgeen u wilt hijsen en de hoogte van belang. In principe hebben wij voor iedere hijsuitdaging een oplossing. Jarenlange ervaring van onze specialisten zorgt voor gegarandeerd de beste prijzen voor de beste oplossing. Voor persoonlijk advies kunt u contact opnemen met een van onze specialisten.

Handig: Aankoopadvies takels | Regel en wetgeving hijswerktuigen
Direct naar: Elektrische kettingtakels  | Loopkatten | Rateltakels
Lees meer

Stel een Aflopende Directie in

Stel een Aflopende Directie in

Handkettingtakels

Wat is een handtakel?

Een handtakel is een hijsmiddel wat geen gebruik maakt van aandrijvingen en wat met de hand bediend wordt. Deze vorm van hijsen wordt veel gebruikt in de maakindustrie. Dit type takels zijn relatief eenvoudig te bedienen en even eenvoudig in de samenstelling. Een handtakel bestaat uit drie onderdelen; een katrol, een ketting en een haak die aan de ketting bevestigd is. De hoeveelheid verbindingen van de katrol met de lading bepaald hoe veel kracht er nodig is om de last te verplaatsen.

Er zijn verschillende soorten handtakels:

• Handtakels
• Elektrische kabels
• Hijsbanden met versterkte lussen aan het eind
• Loopkatten
• Rateltakels

Veiligheid tips bij het bedienen van een handtakel.

Als werkgever bent u bij wet verplicht te werken met veilig en gekeurd materieel. Werken met een handtakel is niet zonder gevaren. Het correct toepassen van het juiste hijsgereedschap met de te tillen last, de correcte bediening, maar ook onderhoud en keuring van uw materiaal zijn essentieel onderdeel van veilig werken.

Werken met een handtakel: Risicobeheersing

Inspecteer de takel voor gebruik, bij de constatering van defecten direct melding maken bij een leidinggevende en de takel ter reparatie aanbieden aan een gespecialiseerd onderhoudsbedrijf zoals Vabotec. Niet meer gewicht hijsen dan de maximum aangegeven belasting. Geen hijsbewegingen maken boven de hoofden van mensen Aanslag punten moeten stevig zijn; volg hierbij de instructies bij het apparaat. Gebruik gekeurde handtakels voorzien van de juiste certificaten. Voorkom te allen tijde puntbelasting op de takel.

Keuring van uw takel

Om de veiligheid voor uw werknemers te borgen is een regelmatige keuring en onderhoud een belangrijke aanbeveling. Wilt u graag persoonlijk advies over welke takel past bij uw hijsdoel? Of wil u uw takel laten keuren en onderhouden? Neem dan vandaag nog contact op met een van onze specialisten. Wilt u graag persoonlijk advies over welke hijsband past bij uw hijsdoel? Neem dan vandaag nog contact op met een van onze specialisten.